Pretraži ovaj blog

DOBRO MI DOŠLI!

DOBRO MI DOŠLI!

Drago mi je da ste tu i da čitate ovo... znači da vas zanima nešto više o proizvodima iz Vilenjakove radionice... ili ste jednostavno "naletili" na ovaj blog... slučajnost?... samo se vi tješite ;)

Na ovoj adresi ću vam predstaviti igračke koje izrađujem iz prirodnih materijala, najčešće drveta, ali mogu se jednog dana očekivati i druge poput vunenih, filcanih i sličnih, uglavnom waldorfskih igračaka.

Prošećite blogom, komentirajte, slobodno pitajte što god vas zanima! Igračke koje su prikazane na ovim slikama su u uporabi i nisu za prodaju! ALI ako vam se nešto jako svidjelo možemo se dogovriti da i vama izradim nešto slično.

ove igračke nemaju nacrt - unikati su - skiciram ih netom prije izrezivanja (kad mi drvo šapne što bi htjelo postati), i baš zbog toga što je svaki element toliko poseban...

HVALA VAM SVIMA ŠTO POŠTUJETE ORIGINALNOST I NE REPLICIRATE IGRAČKE IZ VILENJAKOVE RADIONICE ;)

za sve informacije javite mi se na: dusko.ilijevic@gmail.com

nedjelja, 25. prosinca 2011.

PRVA KUĆICA ZA TUPALJKE



Ima jedan grad i zove se Split. Tamo ima jedna djevojčica koja si je poželjela male prijatelja za pod bor. Za sada toliko... 

Na prošlotjednom Vijeću Mudraca donijeli smo odluku da ispunimo želju našim prijateljima Tupaljcima, oni ne vole zimu, a znate zbog čega? Evo ovako... oni žive u grančicama stabala i u zadnjih 50ak godina po zimi se dešava da im zubi toliko cvokoću da se ptičice već počinju žaliti da im je to cvokotanje laganini, oprostite na izrazu, iritantno i da razmišljaju o promjeni adrese i presele gnijezda na neka druga stabla ili dimnjake...a o vjevericama, puhovima i ježevima da niti ne pričam. Mislim, sve je to jedna jako dobra ekipa, od proljetnog ekvinocija pa tamo negdje do miholja, naaajkasnije do martinja, dok ne postane hladno i dok naši stari prijatelji patuljci Tupaljci ne odu na zimski san u svoje sobe u grančicama... Već se dugo oni domišljaju kako da organiziraju ekskurziju u toplije krajeve i evo, ove godine Vijeće Mudraca odlučilo ih je poslati na more i to ni manje ni više nego u ST (za one koji ne znaju to je auto oznaka Splita)...

Sad već malo možete i naslutiti kako će ova priča završiti, jel tako? ;)

Kako su velike migracije stanovnika elementarnog svijeta moguće samo u posebno čarobnim noćima tako se i ova odigrala noćas...prva izvidnica Tupaljaka je u veeelikoj tajnosti neobičnim putevima prevalila veliku udaljenost i od jutros se veseli novoj prijateljici i koliko čujem čitav dan se već druže! 

Zašto vam neću reći ime djevojčice to valjda znate, nikada ali baš NIKADA se ne smije odati ime čuvara Tajne (onoga koji vjeruje da su grančice zaista žive, koji priča s visibabama, koji pozdravlja morskog ježa i maše lastama, i koji potajno šapće želje i tajne vilama i vilenjacima) pa eto zato ni ja neću odati ime moje nove male prijateljice, jel to ok? Nadam se da je, znam da je, ako vam to nije ok ko vam kriv ;)

Nadam se da noćas neće biti cvokotanja malih drvenih zuba i da ništa neće ometati sam naše male čuvarice Tajne

P.S.
E da, da nam se Tupaljci lakše snađu u novoj sredini zamolili su me da im, onako usput, napravim neku kućicu koja mora imati:
- ljestve i tajna vrata na 1. katu
- zvono za pozvoniti kad netko poželi lijepu želju
- bunar za zdravu vodu
- jedan lijepi zid stepeničar
- dizalicu (za kanticu od orahove ljuske) 
- osmatračnicu koja po potrebi može i odletiti na neku drugu lokaciju
- i neizostavne ljestve za penjanje ali i spuštanje!
Nadam se da sam ispunio sve želje i željice

Prije polaska obavili smo jedan mali fotosešn u toplini mog dnevnog boravka, ali unatoč tome neki su malo drhturili i cvokotali pa su ispali mutnjikavo, nemojte im zamjeriti...














1 komentar:

  1. izuzetna izrada igracaka ,i fantasticna prica koja je propratila fotografije ...hvala na ovoj izuzetnoj lepoti za moje oko...:)

    OdgovoriIzbriši